Etichete si ambalaje

Putem tipari etichetele pe hartie autocolanta de 80g/mp sau pe hartie de eticheta rezistenta la apa si substante alcaline de 80g/mp, tipar policrom, diferite dimensiuni. De asemenea, putem executa etichete stantate (decupate pe contur).

Ambalajele sunt executate pe carton duplex cu spate alb sau gri de 250g/mp sau carton GC1 de 250-300g/mp, tipar policrom sau culori Pantone, stantate, plastifiate lucios sau mat si lipite.

 

 

Cea mai cunoscuta functie a unui ambalaj este aceea de promovare a vanzarilor si de reclama a produselor. Elementele care alcatuiesc textul, grafica, desenul, culoarea, expresivitatea, personalitatea marcii de fabrica, functia de reclama si promovare a produselor reprezinta capacitatea de a atrage atentia asupra produsului, de a-l diferentia si a-l convinge pe cel care il priveste sa il cumpere. Ambalajul trebuie sa creeze imaginea calitatii ambalajului, conferita de soliditate, greutate redusa, durabilitate si eficienta in utilizare si are rolul de a comunica potentialilor cumparatori caracteristicile produsului in limitele cadrului juridic si tehnic. Grafica contribuie la impactul initial pe care un produs (prin ambalajul sau) il are asupra consumatorilor si joaca un rol important in comunicarea de informatii si impresii despre produs. Cerintele unui comert modern impun o grafica expresiva.

Eticheta reprezinta totalitatea informatiilor care insotesc produsul respectiv si pe care sunt inscrise detalii privind caracteristicile de calitate ale acestuia. Scopul etichetarii este acela de a furniza consumatorilor toate informatiile necesare, verificabile si usor de comparat, pentru ca acestia sa poata efectua in cunostinta de cauza o alegere corecta, alegand acel produs care corespunde cel mai bine cu nevoia lor, cu posibilitatile lor financiare, sau cu interesul lor de moment. De asemenea, in multe cazuri, eticheta trebuie sa informeze consumatorii asupra riscurilor la care acestia ar putea fi expusi. Eticheta indeplineste doua functii: functia persuasiva si functia informationala.

Eticheta reprezinta orice material scris, imprimat, litografiat, gravat sau ilustrat care contine elementele de identificare a produsului si care insoteste produsul sau este aderent la acesta.